منوی دسترسی
با چه روش هایی کودک دوزبانه خود را جدا بخوابانیم؟

معرفی راه کارهای اساسی برای جدا خواباندن کودک دوزبانه

معرفی راه کارهای اساسی برای جدا خواباندن کودک دوزبانه

جدا خوابیدن کودک یکی از مراحل رشد او محسوب میشود و بخشی از استقلال شخصیتی او به این مرحله رشدی بستگی دارد. از این رو در این مقاله به بررسی راه حل هایی برای جدا خواباندن کودک دوزبانه پرداخته ایم تا شما والدین آگاه بتوانید با کسب آگاهی لازم این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید.

معرفی راه کارهای اساسی برای جدا خواباندن کودک دوزبانه

راهکار اول : به کودک دوزبانه خود پاداش و هدیه دهید .

در این روش در ابتدا کودک دوزبانه خود را به محل خوابش همراهی کنید و مراسم شبانگاهی که شامل گفتن شب بخیر و بوسیدن فرزند است را انجام دهید و به او بگوید در صورتی که بر روی تخت خود بخوابد هر چند دقیقه یک بار به او سر می زنید و این کار را انجام دهید تا به خواب رود . همچنین به او بگویید که اگر هر شب در اتاق خود بخوابد و صبح در اتاق خود بیدار شود به او یک جایزه می دهید و این کار را تا زمانی که به تنهایی خوابیدن عادت کند ، انجام دهید .

راهکار دوم : به تدریج محل خواب کودک دوزبانه خود را جدا کنید .

در صورتی که وابستگی فرزند شما زیاد باشد این شیوه بسیار توصیه می ‌شود . در این روش همانند روش اول کودک دوزبانه خود را تا محل خواب وی همراهی کنید و مراسم شبانگاهی را انجام دهید . سپس در شب‌ های نخست در کنار تخت او بنشینید و منتظر شوید تا به خواب برود . پس از گذشت چند شب فاصله خود را از او بیشتر و بیشتر کنید به گونه ای که به مرور زمان در بیرون از اتاق خواب وی بنشیند . این روش را تا جایی ادامه دهید تا فرزند شما بدون حضور شما در کنارش به خواب رود .

نکته : در این روش بهتر است با فرزند خود ارتباط چندانی نداشته باشید . به طور مثال به او نگاه نکنید و یا او را نوازش کنید و خود را مشغول کارهایی همچون کتاب ‌خواندن کنید .

راه کارهای تنها خواباندن کودک دوزبانه

راهکار سوم : در تردد باشید .

در صورتی که کودک دوزبانه شما طاقت جدایی از شما را نداشته باشد و پس از جدایی از شما گریه می کند ، بهتر است از این روش استفاده کنید . در این روش مدام به فرزند خود سر بزنید . در صورت گریه کردن به فرزند خود سر بزنید و مجدداً مراسم شبانگاهی را انجام دهید .

نکته : در این روش توجه داشته باشید ، زمانی که مجددا به اتاق فرزند خود مراجعه می ‌کنید طولانی نشود و از ۳۰ ثانیه تجاوز نکند .

تمامی روش هایی که در بالا گفته شد باید توسط پدر و مادر با همکاری یکدیگر انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل شود .

بسیاری از والدین بر این باورند که مشکل تنها خوابیدن کودک دوزبانه و ترس از تنها خوابیدن خود به خود و بدون به کارگیری راه‌ حل و راهکارهای مناسب حل می شود . اما این باور کاملاً غلط است و والدین می بایست از بهترین روش ها برای درمان این ترس استفاده کنند .

برخی از والدین تنها خوابیدن کودک دوزبانه خود را به انتخاب وی می ‌گذارند . به طوری که هرگاه فرزند تمایل داشت نزد پدر و مادرش بخوابد و هرگاه تمایل داشت در اتاقش به تنهایی بخوابد . اما این امر کاملاً نادرست است و والدین می بایست بر تصمیم خود استوار باشند و اجازه ندهند که کودک خود انتخاب کند که کجا بخوابد .

برخی از والدین از ادامه تلاش برای مقابله با ترس فرزند خود سرد می شوند و دیگر به تنهایی خوابیدن اصرار نمی کنند . اما این امر کاملا نادرست است و والدین می بایست دست از تلاش بر ندارند . چرا که در صورت ادامه دار شدن این ترس مشکلات جدی برای فرزندشان و روابط بین خودشان به وجود می آورد .

زمانی که والدین محل خواب کودک دوزبانه خود را جدا می کنند ، فرزندشان برای فرار از تنهایی خوابیدن ترجیح می دهد که نزد خواهر یا برادرش بخوابد ، اما این امر کاملاً غلط است و باید از آن جلوگیری شود . چرا که باعث تحریکات جنسی و حتی بازی های جنسی شود .

نکته اساسی و مهم این است که هرگز از تنبیه برای تنها خوابیدن کودک دوزبانه خود استفاده نکنید.
برخی از والدین برای جدایی محل خواب فرزند خود متوسل به تنبیه فیزیکی و روحی همچون تمسخر ، تحقیر ، مقایسه و … می شوند . اما این امر نتیجه معکوس دارد و جدا خوابیدن را به تعویق می اندازد .

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا